De premier staat er op dat Nederlandse burgers voor Nederland kiezen

RUTTE: IS UW BAND MET NEDERLAND OF DE EU?

door Redactie Binnenland 7.752 keer gelezen 0

De premier is streng voor anderen: “Als de band met een ander land groter is geworden dan de band met Nederland, dan komt er ook een moment waarop de Nederlandse nationaliteit vervalt.” Maar hoe sterk is de band van de premier met Nederland?

De uitspraak van de premier is een afwijzing van de petitie van Eelco Keij. Geen dubbele nationaliteit voor Nederlanders in het buitenland. Dit komt van de premier die buigt voor Brussel. De premier die lak heeft aan het Oekraïne-referendum. Volgt Rutte de wil van het Nederlandse volk, of de wil van Brussel?

Welk voordeel hebben Nederlandse werklozen met een nóg grotere concurrentie op de arbeidsmakrt? Is het inmiddels al duurder om buitenlandse krachten aan te nemen, zodat Nederlandse krachten niet worden afgewezen vanwege, bijvoorbeeld, pensioen en sociale premies?   

En neem de Oekrainse plofkip. In Veenendaal staat er al een fabriek van het Het Oekraïense Myronivsky Hliboproduct (MHP). Op het terrein van vleeshandel-bedrijf Jan Zandbergen. Het bedrijf wordt schijnbaar bewonderd door de lokale VVD, die vol lof waren over het bedrijf toen zij op 08 maart 2016 daar hun Algemene Ledenvergadering daar hielden.  Dit is toch alleen maar schadelijk voor ons? Waar zit de logica om lagere eisen te stellen aan concurrentie uit het buitenland? Waar ligt uw band, meneer Rutte? Nederland en de Nederlanders, of de EU en mega-bedrijven?

bron afbeelding: screenshot video RTL latenight

 

Reacties