Ellende is voor het gewone volk

VVD-SYNDROOM: ASIELZOEKERS GEWEERD UIT RIJKE BUURT

door Redactie Binnenland 5.130 keer gelezen 0

Powned publiceerde een video die de vinger op de zere plek legt: Asiel-zoekers worden geweerd uit rijke buurten, maar hoe zit het met de leefbaarheid voor de gemiddelde Nederlander?

De geïnterviewde man op 1:54 noemt het zelf: “Het is natuurlijk wel zo dat de discussie is van ‘ik vind het overal goed, maar niet in mijn backyard.’”

Daarmee is deze man heel wat sympathieker dan Mark Rutte. Telegraaf, 19 oktober 2015: 

DEN HAAG - Waar VVD-minister Blok (Wonen) in heel Nederland naarstig op zoek is naar complexen om vluchtelingen op te vangen, blijft een prachtlocatie bij hem om de hoek voorlopig onbenut. In de chique Haagse wijk Benoordenhout, waar ook premier Rutte woont, heeft de lokale VVD de komst van asielzoekers geblokkeerd. De liberalen voeren al maanden strijd in het college van burgemeester en wethouders van de hofstad om te voorkomen dat in de Julianakazerne vluchtelingen worden opgevangen.

Zo kennen wij de VVD inmiddels wel.

De video van Powned doet op dit punt sterk denken aan de VVD: “Ik vind niet dat nodig dat dat soort mensen die vaak voor problemen zorgen in dit soort wijken terecht komen.” Klinkt als een typerende VVD uitspraak. Het moet gezegd worden dat de man het nodige caveat toevoegde “Het gaat me er niet om dat het deze wijk is, maar een woonwijk.” Daar zijn we het over eens. En nu maar hopen dat de VVD stemmer dat idee ook boven financiële windvallen op korte-termijn zet. Er zullen geen veilige wijken meer zijn, wanneer de orde weg valt.

bron afbeelding: screenshot video powned

Reacties