De theologe barst van de ‘witte’ schuld, en valt dan ook in de smaak bij Sylvana Simons

WITWITWITWITWIT: SYLVANA SIMONS LOF VOOR ZELF-HATENDE-DEUGD-THEOLOGE

door Redactie Binnenland 1.802 keer gelezen 0

De Sylvana kwam weer eens uit de mouw. Dit keer uit de Cccchhhhrrristelijke mouw van calvinistische zelfontkenning van mevrouw Janneke Stegeman, doorgetrokken naar… ‘witheid’. Dus in de smaak bij onze geliefde Sylvana Simons! Het is altijd teveel gevraagd dat ze die zelfontkenning bij hunzelf laten. “Witte” zelf-haters, christelijke zelf-haters, links; ze trekken de zelfhaat altijd door naar een ander.

Sylvana Simons was natuurlijk behoorlijk in haar toploze nopjes met zo’n witje dat zichzelf ervanlangs geeft met de zweep van zelfhaat. Stegeman plaats zichzelf in de positie “Ik ben zelf wit en christelijk, dus als ik er kritiek op geef, moet het wel kloppen!” Chronische antiwesterse anarchist Noam Chomsky hanteert een soortgelijke redenering. “Het is mijn taak om kritiek te hebben op mijn eigen land”, ja, dat kan wanneer iedereen dat doet. Dat kan wanneer je buitenlanders buiten houdt. Doen anderen dit niet, en laat je ze binnen, dan zit je in feite smoesjes te verzinnen voor mensen die je vijand kunnen blijken.

Maar even de aandacht terug naar Stegeman. We plukken wat uitspraken uit het interview, kijkt u gerust na of wij het niet uit haar context trekken. Nieuwwij, 15 juli 2017:

“In het witte westerse christendom zit er nog steeds een universele pretentie. Wij snappen de wereld, wij weten hoe het werkt en wij kunnen interpreteren.”

Wacht, zijn het de witte atheïsten, de witte christenen, of gewoon witten in het algemeen die het grote kwaad zijn?

“Want ik ben een protestant, en protestanten hebben altijd Israël gesteund. Ik ben in Nederland, en de Nederlandse regering steunt uiteindelijk altijd Israël, dus je bent onderdeel van het conflict. We zijn slecht in staat om te begrijpen wat daar gebeurt.”

Want iedere Nederlander volgde braaf op wat hen verteld werd zoals jij?

“Ik ontdekte mijn eigen blinde vlekken, mijn positie is een comfortabele. En daarom zie ik veel dingen niet.”

Mevrouw had moeite met de Socratische onwetendheid totdat zij een vakantie leerperiode in een warm land kreeg.

“ik voel me zeer verwant met mensen zoals Anja Meulenbelt, die zich inzet niet alleen voor rechtvaardigheid voor Palestijnen, maar ook voor vrouwen, tegen islamofobie”

“voor vrouwen, tegen islamofobie” mevrouw heeft de liberale kritiek op islam ook al volledig gemist. Tja, de argumenten worden door vrijwel iedere internet-atheïst eindeloos herhaald, maar daar zullen genoeg witten tussen zitten om te negeren. Iets over blinde vlekken…

“Ik zie het het als een christelijke houding om je te verzetten tegen het onrecht en de ontmenselijking van de bezetting.”

Tenzij het je eigen land is, dan is het deugdzaam leiden. Hiernamaals-puntjes scoren, mensen!

“Verwarring is ook een rode draad door mijn leven.”

Joh

“Ondertussen ben ik natuurlijk ook Calvinist”

De zelfontkenning is ons niet ontgaan.

En waar de zelfontkenning helemaal tot zijn recht komt:

“De Nederlandse kerken zijn wit en zeker de bestuurders ervan zijn wit en dat is kwalijk.”

Ja, combineer die oude zelfhaat van je geloof met het anti-blanke geloof van links! Met zoveel zelfverachting zal je god écht van je houden! Jij bent de braafste, want jij haat jezelf, althans, je eigen groep het meeste. Deel je je schouderklopje ook met de slachtoffers van moslim-terreur?

“Ik zit veel te veel in het centrum met mijn witte lijf.”

Neem je witte lijf alsjeblieft weg uit witte landen. Haat jezelf in je eigen naam, laat ons erbuiten.

bron afbeelding: youtube video dumpert

Reacties