Verenigde Staten nu officieel uit klimaatakkoord maar Al Gore dendert door

Krabvisser tegen Al Gore: "Al 50 jaar zie ik bij mijn huis geen zeespiegelstijging"

door Redactie klimaat 3.995 keer gelezen 0

Deze video moet je zien als je een klein beetje Engels kunt. Het is Al Gore met Anderson Cooper bij CNN in een townhall debat over de "klimaatcrisis". Zie hier deel 1 van de integrale uitzending en klik daar verder naar de delen 3 t/m 4. 

Echt heel bijzonder is de volgende conversatie met een krabvisser... 

Visser: "Ik zie gewoon geen zeespiegelstijging"

Al Gore: "Ja maar wat zou je zien als er wel zeespiegelstijging was?"

Visser: "Ja maar ik zie het niet"

Al Gore: "Nee dat is ook het grote probleem om de wetenschap beter uit te leggen aan de mensen in het land".

De man woon en werkt op een eiland van nog geen anderhalve meter boven zeespiegel dat sterk aan erosie bloot staat. "Zie je de erosie en het aantal stormen dan wel toenemen", vraagt Al Gore. "Nee ook niet, dat is hier al sinds mensenheugenis aan de gang". 

Deze video zet je weer aan het denken natuurlijk. Al Gore heeft bij zijn villa een zwembad dat zes keer zo veel stroom vreet als een doorsnee Amerikaans huishouden. En hij wil weer biljoenen dollars voor klimaat. Trump gaat onverstoorbaar door met het ontmantelen van de klimaatleugen in zijn land: in de nacht op zaterdag is de terugtrekking uit het klimaatakkoord van Parijs officieel ingediend bij de VN.

Bijzonder is dat de terugtrekking pas voltooid zal zijn na een traject van 3 jaar op 4 november 2020. Dan zijn de volgende presidentsverkiezingen. 

Steun Pauwnieuws en doneer op NL50 RABO 0315 8650 08 t.n.v. Pauwnieuws B.V.. 

Reacties