We kunnen dus allemaal naar Polen verhuizen!

Polen: immigratie vanuit Europa ja, vanuit Afrika en Midden-Oosten nee

door Redactie Europa 4.078 keer gelezen 0

In deze video kun je zien hoe de Poolse minister van justitie Frans Timmermans oproept "normaal te doen". Zijn land wil best immigratie maar dan uit Europa, denk aan Oekraïne en Wit-Rusland. Het gevecht met de EU gaat door.

De minister zegt letterlijk: "We weten allemaal van de geschiedenisles dat Nederland een langegeschiedenis heeft als kolonisator. Maar dat soort slechte gewoontes moet je elimineren. Dus vraag ik Timmermans te stoppen zo beledigend en arrogant over Polen en de Poolse regering te praten. Wij Polen verdienen respect. We eisen respect!

Waar gaat het conflict over? In 2015 besloot de EU 160.000 asielzoekers over alle lidstaten te verdelen. In Polen was toen nog andere partij aan de macht. Het land besloot 6.200 vluchtelingen op te nemen. Hetzelfde jaar nog kwam echter de Wet en Gerechtigheids Partij aan de macht.

De huidige minister van buitenlandse zaken Witold Waszcykowski stelt dat het plan in strijd is met verschillende Europese verdragen.

“Polen staat open voor migratie. Vorig jaar zijn er 1.267.000 visa's voor Oekraïners verstrekt. De helft daarvan waren werkvergunningen. We staan ook open voor immigratie uit Wit-Rusland en andere landen. We hebben geen zin mee te werken aan het plan uit 2015 om Afrikanen en Arabieren op te nemen."

Klare taal! Zullen wij dan maar naar Polen verhuizen? Zie verder hier.

Steun Pauwnieuws en doneer op NL50 RABO 0315 8650 08 t.n.v. Pauwnieuws B.V..  

Reacties