Zelfingenomen interviewer krijgt koekje van eigen deeg

Syrische president Assad vernedert arrogante journalist

door Redactie Buitenland 2.004 keer gelezen 0

Onlangs gaf de Syrische president Bashar al-Assad een interview aan een Amerikaanse televisiezender. Het is duidelijk dat de journalist dit interview grondig had voorbereid: de man probeert de president continu onderuit te halen. De intelligente Assad is echter totaal niet onder de indruk en legt de hypocrisie van de interviewer pijnlijk bloot.

Deze trekpopjournalist belichaamt de droevige gesteldheid van de hedendaagse mainstream media. De Verenigde Staten evenals diverse West-Europese landen proberen Assad al jaren ten val te brengen. Zo wordt er westers belastinggeld gebruikt om islamitische terreurbewegingen te steunen en werkt men nauw samen met schurkenstaten als Saudi-Arabië en Turkije.

Mede door steun van Rusland en Iran herovert de Syrische overheid steeds meer terrein op Islamitische Staat en de zogenaamde ‘gematigde rebellen’. Nu een overwinning op het slagveld ver weg lijkt, probeert men het imago van Assad te besmeuren. De komende weken kunnen we dus meer nepnieuws over de situatie in Syrië verwachten.

Reacties