Het issue waar je nooit iets over hoort in het nieuws en waarom?

Hoe zit het ook al weer met dat geldsysteem?

door Redactie Economie 529 keer gelezen 0

De Cooperatie Vrije Nieuwsmedia heeft een kort maar krachtig artikel geschreven dat laat zien dat een alternatief geldsysteem zonder rente heel goed mogelijk is. Lincoln deed het en werd vermoord. Kennedy wilde het en werd vermoord. Waarom hoor je nooit iets over het geldsysteem in het nieuws?

Het kan heel goed zonder rente
Er zijn mensen, die vinden dat het verleden niet interessant is. Het is gebeurd en we leven in het nu. Ik denk dat dit een vergissing is. Er is zoiets als onvoltooid verleden tijd. Er zijn gebeurtenissen die zich in het verleden hebben voorgedaan en die een veel grotere betekenis hebben dan blijkt uit de geschiedschrijving. Om meerdere redenen. Een van die gebeurtenissen is het uitgeven van de ‘greenback’ dollar door de Noordelijke Federatie in de V.S. onder president Abraham Lincoln.

De greenback dollar
Toen de Amerikaanse burgeroorlog op zijn hevigst woedde, wist Lincoln dat er veel geld nodig zou zijn om de Zuidelijke Confederatie te kunnen verslaan. President Lincoln ging aanvankelijk naar De Rothschilds in Londen om geld te lenen. Ze vroegen 24 tot 36% rente, vooral omdat het rijke zuiden van de V.S. een veel interessanter partner was voor de bankiers dan de noordelijken. Lincoln wist dat als hij met dergelijke rentes akkoord zou gaan, hij zijn land in een schuldenstrop zou leggen, die economische voorspoed vrijwel onmogelijk zou maken. Op advies van Kolonel Dick Taylor van Illinois, besloot Lincoln schuldvrij en rentevrij geld te drukken, gebaseerd op niets anders dan het ‘woord van eer’ van de overheid.

greenback dollar
Dit geld werd ‘greenbacks’ genoemd omdat er op een kant een groene kleur op zat. De Amerikaanse schatkist, bracht greenbacks ter waarde van $ 450 miljoen in omloop en ze werden direct geaccepteerd als wettig betaalmiddel. De oorlog werd door de Noordelijke Federatie gewonnen en de greenback leek te zijn voorbestemd om te blijven. Lincoln zelf zei hierover: “De overheid moet al het geld creëren en in omloop brengen dat nodig is om de uitgaven van de overheid mogelijk te maken en de koopkracht van de burgers te garanderen. Het privilege van het creëren en in omloop brengen van geld is niet alleen het voorrecht van de overheid, het verschaft tevens unieke creatieve mogelijkheden. … Geld zal niet langer dominant zijn, maar ten dienste staan van de mensheid en de democratie zal het winnen van de geldmacht” Bron: President Lincoln – Senate document 23, Page 91. 1865

De bankiers waren het hier niet mee eens. Op 14 april 1865 beëindigde een ‘eenzame schutter’ het leven van Abraham Lincoln. Helaas ging hierna de ‘greenback’ verloren nadat het Congres het Lincoln initiatief had herroepen en vrij baan gaf aan geld door schuld door de National Banking Act, een wet die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de Federal Reserve in 1913. Sinds de oprichting van de Federal Reserve liep de Federale schuld op van vrijwel nihil tot $ 23 biljoen (23.000 miljard) in 2017.

Lees verder op cooperatiedevrijemedia.nl.

Tja en waarom hoor je hier nooit iets over? Waarom is er geen politieke partij die zich hiervoor in zet? Dat laat zien dat we niet in een democratie leven maar in een propagandamaatschappij. Met entertainment en schijnproblemen zoals klimaat worden mensen zoet en bang en gewillig gehouden.

Reacties