In scene gezet door Oscar-winnende White Helmets?

Gifgas in Syrië: onduidelijke toedracht, mogelijk false flag

door Redactie Midden Oosten 3.638 keer gelezen 0

Er zijn steeds meer vraagtekens bij het gifgas-drama in Idlib. Volgens Westerse media ging het om een aanval door het Syrische leger, dus in opdracht van Assad. De EU-commissaris van Buitenlandse Zaken Federica Mogherini, gaf de schuld aan de Syrische regering, gevolgd door de Israelische president, Benjamin Netanyahu en zelfs Amnesty International. Gevaarlijke voorbarigheid, nu nog niets vaststaat behalve vraagtekens. Is het een wanhoopsoffensief om de harten en zielen van Westerlingen alsnog te winnen voor een grootschalige oorlog tegen Assad?

Mogelijk heeft de Syrische luchtmacht een opslag van chemische wapens bij de rebellen gebombardeerd. Een dag voordat de berichten over het drama de wereld bereikten had een rebel op Twitter een mediacampagne aangekondigd over het gebruik van chemische wapens. De Oscar-winnende "hulpverleners" White Helmets waren in ieder geval van de partij.

Zie dit artikel van Al-Masdar Al-'Arabi (De Arabische Bron): Jumping to conclusions; something is not adding up in Idlib chemical weapons attack

Onderstaande tweets geven een heel ander beeld dan onze eigen main stream media; oordeelt u zelf:

Vreemd dat het daar KRIOELT van de #WitteHelmen maar dat er geen enkel slachtoffer van hen bij is. Ook vreemd is dat NIEMAND van de verzorgers beschermende kledij of handschoenen draagt. Waarom ga ik op zoek naar feiten? Omdat ik #AlQaida en #WitteHelmen hun info niet vertrouw #EerdereLeugens. Inslag site, duidelijk NIET i/h centrum v/h stadje en dan nog zo veel doden en honderden gewonden Kan dat?

Oscar-winnende White Helmets

Een deel van de rapportage over de vermeende gifgasaanval komt van de zogenaamde White Helmets, een groepering waar van alles mee mis is, en daarom is de rapportage onbetrouwbaar. Hieronder geven we enkele videos met bijschriften over de White Helmets.

De door de VS en het VK gesteunde "NGO" Witte Helmen heeft een ongekende hoeveelheid oorlogspropaganda geproduceerd, gericht op de Westerse wereld. Van New York Times tot de BBC en Time Magazine, overal waar je kijkt, zie je dat gevestigde westerse media de White Helmen aanprijzen. Bij nader onderzoek lijkt de groep vermeende slachtoffers te hergebruiken in geënsceneerde fotomomenten van reddingsacties.

 

Een lovende documentaire over de Witte Helmen won een Oscar, ondanks beschuldigingen en bewijzen van banden van deze groep met terroristische organisaties.

 

Hollywood is een uitbouw van de Amerikaanse buitenlandse politiek en de nep-nieuws media. Een van de meest controversiële beslissingen op de Oscaruitreiking dit jaar, was het feit dat The White Helmets, een film geproduceerd door Netflix, de prijs won voor de beste korte documentaire. Dit was de eerste Oscar ooit voor Netflix. De 40-minuten-film volgt de dagelijkse werkzaamheden van een groep van vrijwilligers van de Syrische Burgerbescherming, ook wel bekend als de Witte Helmen. De groep kreeg ruime aandacht in de mainstream media en wordt afgeschilderd als helden en redders, die actief zijn in delen Syrië die door de rebellen gecontroleerd worden.

De groep is niet Syrisch; ze is gemaakt met de financiering uit VS en het VK,  onder de supervisie van een Britse militaire aannemer in 2013 in Turkije. De Witte Helmen zijn in de eerste plaats een mediacampagne om de ‘regime change’ doelstellingen van de Verenigde Staten en bondgenoten te steunen. Na de opgerichting door de beveiligingaannemer James LeMesurier, werd de groep in 2014 “gedoopt” als Witte Helmen door een marketing bedrijf genaamd “The Syria Campaign” die vanuit New York opereert.

 

Bron: RT.com

De videos die we hier plaatsen komen onder andere van het Russische TV kanaal RT.com. Veel westerlingen vinden RT vaak betrouwbaarder dan de eigen main stream media. Dat lijkt ons terecht, althans als de berichtgeving niet direct Rusland of Oekraïne aangaat. Maar dit duidt ook op een strategisch risico: door journalistiek verval in eigen land krijgt een buitenlandse mogendheid een stevige positie in de meningsvorming, en dat zou ooit kunnen worden misbruikt.

Nieuwsconsumenten zouden daarom van de eigen media meer feiten en minder propaganda moeten eisen.


De foto komt van 21stCenturyWire.

Reacties