Scott Pruitt baas van milieuministerie EPA zegt het voor het eerst klip en klaar

Jesse heb je het al gehoord? Amerika trekt zich terug uit klimaatakkoord!

door Redactie klimaat & energie 1.697 keer gelezen 0

Een ellenlang interview met de baas van de EPA. Het gaat over milieuambtenaren die de app signal gebruiken om stiekem te communiceren. Over het feit dat medewerkers op staatskosten dure fitnessabonemmenten hadden. En dan ineens de bom der bommen: "Amerika stuurt aan op een exit uit het klimaatakkoord van Parijs".

Kijk vanaf 4 minuten. Dan gaat het over Parijs.

Pruitt gaat niet zo ver om de hele sceptische wetenschap waarom CO2 helemaal geen sterke opwarming veroorzaakt uit de doeken te doen. Hij verschuilt zich wijselijk achter het feit dat Amerika de laatste jaren zijn CO2 uitstoot al drastisch heeft gereduceerd. Dit puur door de overschakeling van steenkool naar gas door de schaliegasrevolutie.

Pruitt stelt keer op keer dat Amerika klaar is met de benadering van kiezen tussen meer banen en meer economie versus meer milieu. Het wordt nu weer: meer banen en economie én een beter milieu. Hij herinnert eraan dat er sinds 1980 een gigantische economische groei is geweest terwijl de luchtkwaliteit enorm is verbeterd. Dat is een verwijzing naar het feit dat hij CO2 niet langer als een vervuilende stof ziet - wat het ook niet is. Pruitt heeft onlangs 40 kompels op de EPA rondgeleid wat natuurlijk zeer emotioneel was voor deze mensen uit de door Obama geknevelde steenkoolmijnen en zeer schokkend  

Kortom: de wetenschappelijke onthullingen over de klimaathoax (hoe het zo ver heeft kunnen komen en wie de schuldigen zijn) moeten nog komen. De politieke richting is duidelijk.

Jesse Klaver kom er maar in. En Mark Rutte idem. Want jullie zijn net bezig het groenste en dus idiootste coalitieakkoord ooit te sluiten. Minder CO2 is trouwens niet groen maar anti-groen want CO2 is plantenmest.  

Reacties