Wij hebben geld zat voor gezinspolitiek richting grotere gezinnen maar we stoppen het in Jesse's zwarte gat klimaat

Erdogan aan vooravond referendum: "Europa zal Turks worden"

door Redactie 6.296 keer gelezen 0

Erdogan windt er 314 jaar na beleg van Wenen (1683) zoals opgetekend door de Oostenrijkse website Krone.at geen hoofddoekjes om: "Europa vergrijst en verzwakt. De toekomst van het continent wordt gevormd door de miljoenen Turken die er nu al wonen". Hij onderschat echter dat Turken in Europa nauwelijks meer kinderen krijgen dan autochtonen. En zelfs in Turkije zelf krijgen vrouwen maar net genoeg kinderen om de bevolking stabiel te houden.  

Zie hierboven de vruchtbaarheid van groepen allochtonen in Nederland. Voor Turken net zo dramatisch als voor Nederlanders. In feite slechter dan voor Nederlanders. Wij hebben nu gemiddeld 1,78 kind per vrouw. En in Turkije zelf krijgen vrouwen gemiddeld maar 2,08 kind. Net genoeg om de bevolking op peil te houden. Zeker niet een vruchtbaarheid om Europa mee te gaan koloniseren. 

Wat dat betreft is de uitslag van het referendum toch van belang. In een autocratische staat heeft een leider waarschijnlijk meer mogelijkheden zijn bevolking op te roepen meer kinderen te krijgen uit een soort nationalistische opleving zoals met de Amerikaanse evangelicals en de Israëlische orthodoxen. Anderzijds zou de Nederlandse regering juist geld vrij kunnen maken voor gezinspolitiek. Dat geld is er wel. Maar met Groenlinks erbij stoppen we het in het zwarte gat van klimaat in plaats van meer kindjes maken.

Reacties