Waarom nu eens niet totale eerlijkheid dat islam gewoon niet zo fijn is?

China en Japan pakken de islam keihard aan want geen interesse

door Redactie buitenland 31.386 keer gelezen 0

China en Japan kijken naar Europa en denken: "Dat moeten we niet hebben". Minder dan de "blanke man" zijn ze belast met schuldgevoelens over een koloniaal verleden. Dus durven ze gewoon eerlijk te zijn. Zo verbiedt China gewoon het dragen van volle baarden. Gewoon tsjakka. Geen zin in. Welstandcommissie die zegt: dit vervuilt het straatbeeld. Wat kunnen wij ervan leren?

In het Verre Oosten bekijkt men met argwaan de tendensen van het Nabije en Midden-Oosten. In Japan, Korea en China is men zeer sceptisch ingesteld tegenover de islam. De gevolgen van de islamitische massa-immigratie naar Europa worden daar als waarschuwing gezien. Men wil zelf deze fouten voorkomen. In China werden bijvoorbeeld nieuwe wetten uitgevaardigd om de uitdrukking van de islam in het openbaar te beperken. Daartoe behoren ook verboden zoals de volledige versluiering en het dragen van volle baarden. Ook verschillende islamitische ceremonieën werden als teken van het religieuze extremisme verboden.

Lees verder op E.J. Bron wat China en Japan allemaal doen om paal en perk te stellen aan de islam. Je moet ook gewoon een beetje humor hebben om zo eerlijk te worden tegen de islam. Een houding van: "We hebben geen interesse in dat gedoe van jullie. Laat ons lekker Pasen vieren." Is het dan dat wij een soort zelfhaat hebben dat we het gewoon laten gebeuren?

Reacties