Westerse media liegen over Syrië

Lichaamstaalexpert: Assad spreekt de waarheid

door Redactie Midden Oosten 5.740 keer gelezen 0

Vorige week gaf President Assad een interview over de toedracht van het gifgasdrama in Idlib, en de aanval daarna van de VS op de luchtmachtbasis in Syrië. Een expert op het gebied van lichaamstaal heeft de beelden en het geluid geanalyseerd, en concludeert dat Assad de waarheid spreekt.

Enkele opvallende punten uit het interview en de analyse:

  • 3:30 - Het hele verhaal is gefabriceerd: het propagandaspel op social media en TV; de aanval op de luchtmachtbasis zonder onderzoek naar de toedracht van het gifgasdrama
  • 4:45 - Alle verslaggeving over het gifgas kwam Al Nusra = Al Qaeda 
  • 8:30 - Assad noemt als supporters van de terroristen de Deep State, ofwel Deep Regime van de VS; die verandert niet; de president van de VS is maar één van de uitvoerders van haar spel
  • 8:59 - Assad wil een onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het gifgasdrama, en lijkt er zeker  van dat die niet kwam van zijn kant.
  • 9:46 - Assad is trots op zijn leger. Ontroerend om hem zo zijn mensen te zien verdedigen. 
  • 10:10 - De Amerikanen hadden de Russen gewaarschuwd over de raketaanval op de luchtmachtbasis. Dit was doorgegeven aan de Syriërs.
  • 14:03 - Assad maakt een onderscheid tussen de VS en de regering.
  • 14:30 - Assad zegt niet vermoeid te zijn van de oorlog, maar is wel aangeslagen door het lijden van de bevolking

Contrast: de liegende Westerse media

Terwijl Assad de waarheid spreekt, liegen de Westerse media over Syrië.  Twee videos:

 

 

Nawoord

De terreur in Syrië is verschrikkelijk. Westerse landen hebben daar een groot aandeel in. Westerse burgers hebben zich laten hypnotiseren door TV, kranten en cabaretiers, en staan hun politici toe om duivelse plannen uit te voeren. Niet alleen mensen ver weg zijn daarvan het slachtoffer, maar ook Europeanen gaan steeds meer de gevolgen voelen: terreur en op hol geslagen migratie.

In januari zei de Russische Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov:

Het Westen zal een hoge prijs moeten betalen voor gewelddadige regimewisselingen en het uitlokken van "revoluties" in het Midden-Oosten die de regio hebben ondergedompeld in chaos.

Wij geloven dat hervormingen op een rustige, evolutionaire wijze moeten gebeurden, en hun vormen en het tempo mogen niet in strijd zijn met de bestaande tradities. Met andere woorden, de mensen moeten zelf hun lot bepalen.

Het Westen is enige tijd geleden in handen gevallen van mensen die Messiaans hun ultra-liberale waarden willen opleggen, en politieke systemen van soevereine landen veranderen en regimes omver werpen met ideologisch gemotiveerde operaties. Het falen van dergelijke pogingen is duidelijk, maar het Westen zal een lange tijd met de nasleep moeten leven.

De zogenaamde Arabische Lente is een goed voorbeeld. We steunden het verlangen van mensen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar een beter leven, duurzame welvaart en noodzakelijke hervormingen. Het was voor ons duidelijk dat deze kwesties zouden moeten worden aangepakt door te vertrouwen op nationale eensgezindheid.

Maar bemoeienis van buitenaf hebben regio veranderd in een ruimte van chaos en anarchie, met talrijke radicalen die daar direct gebruik van maakten. Vandaar de verzwakking of instorting van de overheid in een aantal landen, een ongekende stijging van het internationale terrorisme en extremisme, en de grootschalige migrantencrisis die Europa heeft overspoeld.

Iedereen heeft hier een verantwoordelijkheid.

U kunt dit bericht op Facebook delen of naar uw politici tweeten, van VVD tot GroenLinks.

Reacties