Weer een kritisch kamerlid geboren en sollicitatie naar kabinetspost vanuit Christenunie

Joël Voordewind lanceert voorstel Britse EU-instituten aan Frankrijk te gunnen en dan parlement Straatsburg op te heffen

door Redactie Den Haag 849 keer gelezen 0

Hannibal van verenoflood.nl ziet dat de formatie met Groenlinks gaat mislukken en VVD-prominenten willen die gesprekken ook opblazen. Is de Christenunie vanzelf de volgende gesprekspartner. Laat nu net uit die hoek een geweldig verfrissend initiatief komen: Joël Voordewind lanceert het voorstel Britse EU-instituten aan Frankrijk te gunnen en dan het parlement in Straatsburg op te heffen!

De Europese Bankautoriteit en het Europees Medicijnagentschap zetelen nog in Londen. Nu Theresa May vol op stoom is om Groot-Brittannië uit de EU te breken, moeten die instituten ergens naar toe. De Nederlandse regering gaf eerder dit jaar aan de EMA naar Nederland te willen halen.

Voordewind spreekt nu de zo eenvoudige maar zelden gehoorde woorden: ,,Ik kan de jaarlijkse verhuiskosten van het Europees Parlement onmogelijk uitleggen aan de belastingbetaler''. Zo simpel is het elk kamerlid zou eigenlijk iedere toespraak moeten afsluiten met: "Overigens ben ik van mening dat het Europees parlement in Straatsburg opgeheven dient te worden."

De CU-politicus ziet nu een gouden kans: ,,Nederland moet zijn lobby voor het EMA loslaten en beide instituten aan Frankrijk gunnen onder het beding dat het parlement voortaan gewoon in Brussel zetelt.'' watje nu van de EU vindt of niet: sowieso een stap naar normalisatie van een wanstaltige politieke machinerie. En het is mooi op een moment dat een coalitie met CU opdoemt, iets goeds uit die hoek te horen.

Reacties