Rutte en Jessias hebben er zin in want het pluche is zo fijn

Horrorshow: na de vakantie gaat de formatie met Groenlinks door

door Redactie Den Haag 2.461 keer gelezen 0

RTLZ breekt het nieuws dat de formatie gewoon door kan gaan na de vakantie. Mark Rutte: "Er is vertrouwen dat het kan, anders zouden we niet doorgaan, maar of het gaat lukken is echt nog niet te zeggen. We schieten elke dag wel wat op, maar het is nog een ingewikkeld proces."

Wat zijn de drie grootste knelpunten? Volgens RTLZ zijn dit ze:

  • Inkomen. GroenLinks wil dat de verschillen tussen arm en rijk kleiner worden. De VVD vindt juist dat het verschil tussen een uitkering en een baan groter moet worden. 
  • Klimaat. Het CDA en de VVD staan hier ver af van GroenLinks. Denk daarbij aan de verpakkingsheffing en de vleestaks, die GroenLinks wil invoeren. VVD en CDA zien dat niet zitten.
  • Immigratie. Het CDA en VVD denken behoorlijk anders over de opvang van vluchtelingen dan GroenLinks. Het CDA vindt bijvoorbeeld dat een vluchteling tijdelijk opvangen kan worden. Als het weer veilig is, moet men terug kunnen keren. De partij wil onder meer daarvoor het VN-vluchtelingenverdrag aanpassen. Vooral GroenLinks heeft daar grote moeite mee. 

D66 doet helemaal niks. Pechtold schijnt zo geil op een ministerspost te zijn dat hij alles wel best vindt! Hans wiegel daarentegen heeft met andere VVD partijprominenten gepleit om Groenlinks te dumpen ten faveure van de gedecimeerde PvdA.

Reacties