5 redenen waarom we geen democratie meer hebben

Franse verkiezingsfraude: ongeldige stemmen verdubbeld naar 11,47%

door Redactie Europa 2.841 keer gelezen 0

De kritische Duitse journalist Michael Mannheimer laat zien waarom er geen democratie meer is in Europa. Dat staat nog los van de wel zeer opvallende verdubbeling van het aantal ongeldige stemming bij de laatste verkiezingen in Frankrijk. En de manipulatie zat daar meer in de eerste stemronde bij de eliminering van Fillon Mechelon dan in de tweede die Macron ruim won.

En deze is ook leuk wat een Franse moslim zo maar in stembureaus kon doen.

De overwinning van Macron was zo gigantisch dat deze fraudes het verschil niet hadden gemaakt. Het is meer hoe Macron is gemaakt en gebracht en hoe Fillon en Mechelon zijn geëlimineerd dat maakt dat er van democratie geen sprake is. Mannheimer vat het zo samen in 5 redenen waarom we geen democratie meer hebben:

1. Kiezers kunnen alleen kiezen tussen politieke alternatieven die hen bekend worden gemaakt door de media.

Verzwijgen de media dergelijke alternatieven echter of demoniseren ze deze zelfs, dan is op de dag van de verkiezingen het kruis van de kiezers niet door hún hand, maar in werkelijkheid door de hand die op afstand van het media-imperium wordt geleid.

2. Alle partijen vertegenwoordigen in principe dezelfde politiek – een politiek van de afschaffing van Duitsland.

De bedoeling van partijen is, verschillende politieke stromingen van de kiezers op te nemen en deze in de parlementen te vertegenwoordigen en aan de overwinning te helpen. Dit gaat echter alleen maar zo lang de partijen ook metterdaad de wil van de kiezers vertegenwoordigen. Maar sinds Merkel´s 12-jarige heerschappij (ze is thans net zo lang aan de macht als Hitler dat was) heeft zich het partijenlandschap compleet gewijzigd:

In plaats van de oorspronkelijke drie verschillende partijen CDU-SPD-FDP van de Bonner Republiek hebben wij thans een partijblok-systeem à la de DDR. Alle Duitse partijen vertegenwoordigen in principe dezelfde politiek – een politiek van de afschaffing van Duitsland. En zonder parlementaire oppositie is een staat niet langer democratisch, maar heeft hij de status van een pseudo-parlementaire dictatuur.

3. Iedere afgevaardigde is volgens de wet alleen verplicht aan zijn geweten.

De afgevaardigden van het Duitse parlement worden gekozen in een algemene, rechtstreekse, vrije, gelijke en geheime verkiezing. Ze zijn vertegenwoordigers van het hele volk, niet gebonden aan opdrachten en aanwijzingen en slechts onderworpen aan hun geweten.

Maar dit artikel is allang louter afval. Met de opkomst van de fractiedwang heeft de individuele afgevaardigde datgene uit te dragen wat zijn partij hem opdraagt. Doet hij dit niet, dat was dit zijn laatste periode in zijn leven als bewindvoerder.

4. In een democratie moet het mogelijk zijn voor de kiezer om bepaalde politici weg te stemmen.

In Duitsland is dit onmogelijk. Dankzij de partijenlijst, die voor iedere verkiezing wordt opgesteld en waarop de “belangrijkste” politici van een partij dominant aanwezig zijn, zullen zulke politici, die in hun eigen kieskring (theoretisch) 0,0 stemmen zouden hebben moeten krijgen, altijd en altijd weer aantreden in het parlement.

Daarom zal het Duitse volk een Merkel nimmer kunnen wegstemmen. De antieke Atheners waren wat dat betreft veel progressiever: Niet-geliefde politici konden elk ogenblik met behulp van het volksgericht – een bijzondere verkiezing om corrupte of staatsgevaarlijke politici weg te stemmen – weggestemd en het land uitgewezen worden.

E.J. Bron vertaalde deze 5 punten van Mannheimer.

Reacties