Gevoelige informatie gelekt naar Washington Post

Cernovich: crisissituatie in Witte Huis

door Redactie Verenigde Staten 1.508 keer gelezen 0

Vandaag was er beroering in de VS: Trump zou gevoelige informatie hebben gelekt aan Rusland. Maar volgens Mike Cernovich, die zich beroept op bronnen in het Witte Huis, ligt het anders. De gevoelige informatie die gelekt is naar de Washington Post, was niet uitgesproken door president Trump, in zijn bespreking met de Russische minister Lavrov. In plaats daarvan is iemand anders nu gevaarlijk aan het lekken naar de pers.

Er zou een crisissituatie zijn in het Witte Huis, met Steve Bannon luid hoorbaar. Het probleem zou niet zijn dat Trump ten onrechte de schuld van het lek in de schoenen heeft gekregen, maar dat de nationale veiligheid in gevaar is gekomen door het lek.

Cernovich verdenkt, naast o.a. McMaster, als lekker David Laufman, een medewerker die nog uit entourage van Obama was overgebleven. Op 10 mei schreef Cernovich onderstaand bericht op Medium:

Zal lekker David Laufman de volgende zijn die na #Comey vertrekt?

Obama-overblijfsel en -donor David Laufman is de bron van diverse nationale veiligheidslekken. Alle geheime informatie over spionage loopt via het bureau van David Laufman, hoofd contraspionage.

De FBI kreeg ten onrechte de schuld van de lekken, aldus mijn bronnen, hetgeen het moreel op het agentschap drukte.

"De FBI is trots op het feit dat hij als apolitiek gezien wordt," zei een bron, "en de FBI is gefrustreerd dat ze beschuldigd word van politieke spelletjes."

"Het Departement van Justitie (DOJ) is volledig gepolitiseerd door Obama's mensen," informeerde een lid van de inlichtingengemeenschap mij, "hetgeen leidt tot grote conflicten met de FBI."

Laufman, die in het voorbije verkiezingscyclus geld had gedoneerd aan Obama's presidentiële campagnefonds, was de DOJ-ambtenaar die Hillary Clinton onderzocht in wat beloofd was als een onafhankelijk onderzoek. Hoe een Obama-donor toevertrouwd kon worden om de opvolger van Obama te onderzoeken, is nooit onderzocht door de nep-media.

Erger nog, als hoofd contraspionage heeft Laufman de bevoegdheid om eventuele onderzoeken naar lekken te sluiten, en deze bevoegheid heeft hij gebruikt.

Een andere bron vertelde me dat de procureur-generaal Jeff Sessions Obama-overblijfsels als Laufman moet opruimen wil de regering Trump de lekken stoppen.

Reacties