Amsterdam wil regels aanpassen om meer allochtonen in dienst te kunnen nemen

Politie Amsterdam wil hoofddoekjes bij agenten toestaan

door Redactie 3.131 keer gelezen 0

De Amsterdamse politieleiding overweegt om een hoofddoekje toe te staan voor agentes. Op die manier hoopt de leiding meer allochtone agenten in het korps te krijgen. 'Als wij bij Pauwnieuws dit soort teksten tegenkomen in de media dan denken wij direct: Hoe zal de linkse media reageren als een overheidsinstelling openlijk gaat roepen om meer autochtonen in dienst te nemen'.

Het onderstaande zegt politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg in het AD van donderdag.

Aalbersberg wil dat de helft van de nieuwe agenten een buitenlandse achtergrond heeft, zodat het korps meer een afspiegeling is van de Amsterdamse maatschappij. Momenteel heeft 18 procent van de Amsterdamse agenten een niet-Nederlandse achtergrond. „Stel dat het niet lukt om voldoende agenten met een migratieachtergrond te werven, dan is dat een maatregel die effect kan hebben”, zegt hij.

De politiechef onderbouwt zijn vreemde plannen met een slap verhaal dat het in andere landen ook al is toegestaan. In landen als Amerika, Canada, Engeland, Australië, Ierland en Singapore kennen ze al verschillende vormen. Hij houdt het lekker vaag door over verschillende vormen te praten. Dan rest ons de vraag te stellen: Wie heeft er in Amerika ooit een agente (moslima) gezien met een hoofddoek?  Laat toch alstublieft religie buiten het korps. 

 

Reacties