Is de man van "windmolens draaien op subsidie" terug?

Mark Rutte ontpopt zich ineens weer als klimaatscepticus

door Redactie Den Haag 1.603 keer gelezen 0

Verrassend hoe Mark Rutte ineens Marianne Thieme van de Partij van de Dieren toespreekt. Hij heeft het over CEO's met mooie plannetjes die echter niets uithalen op de beloftes van het Parijse klimaatakkoord. Zien we hier langzaam een klimaatsceptische Mark Rutte terugkeren?

Je hebt klimaatscepticisme en klimaatscepticisme. Je kunt de hele concensuswetenschap tegenspreken. Of je focust zoals Bjorn Lomborg meer op de effectiviteit van maatregelen. Dat laatste lijkt Mark Rutte nu ineens te weillen gaan doen:

Het is de recent tot het klimaatscepticisme bekeerde journaliste Marianne Zwagerman die deze tweet opstelt. Betekent dit dat in Nederland toch de koopman van de dominee gaat winnen, waar Duitsland zich volledig aan het klimaatromanticisme (inclusief landschapsverpestende windparken) heeft overgegeven?

Dit is toch minimaal een voorzet voor de volgende ronde coalitiebesprekingen. Dat Rutte alvast een geurvlag plaatst dat hij niet bereid is ver te gaan op klimaat met welke coalitiepartner dan ook. Dat betekent echter ook dat de kans dat er uiteindelijk toch ook met PVV en FvD gepraat wordt iets is gestegen. 

Reacties