Cordon sanitaire, Facebook censuur, Trump bashing, Geenstijl bashing - waar gaat dit heen?

Roderick Veelo slaat alarm over "moord op Geenstijl"

door Redactie media 1.708 keer gelezen 0

De foto is van de moord op Theo van Gogh. Volgens Roderick Veelo is er weer een moord gaande: de moord op Geenstijl! Tegelijkertijd is in Duitsland volgens het model China Facebook censuur toegepast. Trump wordt zo fel zo onzinnig aangevallen dat hij wel moet falen. In Nederland vraagt Geert Wilders vertwijfeld een beetje aandacht voor anderhalf miljoen kiezers.

Veelo schrijft op RTLZ:

Het hoge woord is eruit. Hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen zei dinsdag waar al weken omheen gedraaid werd: in een fatsoenlijke samenleving heeft een website als GeenStijl geen recht van leven. Het omslachtig gedraai van columnisten, journalisten en ministers - over adverteerders bewustmaken - is aan deze hoofdofficier niet besteed. Verfrissend helder tussen alle huichelarij: de stekker moet er gewoon uit.

Na de uitzending van Brandpunt bleef ik achter op de bank, alleen met die woorden. Dat een website als GeenStijl 'geen recht van leven' heeft. Wat bedoelde Nieuwenhuizen? Euthanasie of aborteren? Geen recht van leven is meer dan de stekker eruit. Geen recht van leven vraagt ook om vroegtijdig ingrijpen, nog voor dat het tot leven komen kan. Plannen, ideeën en gedachten met een condoom erom.

Waar ging het deze hoofdofficier nu om? Een land van louter fatsoen? En wiens fatsoen? De kranten, televisie, websites, toneel, literatuur, cartoons eerst getoetst aan het fatsoen voordat het mag verschijnen? Voordat het recht van leven heeft? Zo'n wet is zo gemaakt, kijk maar naar Duitsland.

Ja Duitsland loopt voorop in Europa met policorcensuur. Het staat al in de top 5 van landen wereldwijd waar Facebook zijn censuurmethoden uitdoktert. Breitbart publiceert het lijstje:

  1. China
  2. Turkije
  3. Pakistan
  4. Rusland
  5. Duitsland / EU

In Duitsland dus worden Facebook pagina's en posts die kritisch zijn over immigratie weg gehouden uit de timeline van gebruikers. Ondertussen...

Eén voorpagina van De Telegraaf. Twee keer een zorgelijke tendens. Het cordon sanitaire dat na het mislukken van de eerste formatieronde echt heel gekunsteld aan doet. En de hetze tegen Trump. Opmerkelijk dat de Telegraaf er met deze nieuwskop in meegaat. Voor het gros van de mensen is het hoogste tijd dat Trump wordt afgezet. Slechts weinigen zien dat het allemaal een storm in een glas water is en dat het een hetze is om hem letterlijk van zijn stuk te brengen.

Wat een wereld! 

Reacties