Het recht zegeviert met grenzen aan de achterlijkheid

Sylvana Simons spreekt op rechtszaak: bedreigers terecht veroordeeld

door Redactie Justitie 2.644 keer gelezen 0

Pauwnieuws.nl brak al eens een lans voor Sylvana Simons met betrekking tot deze zaak. Nu heeft het recht gelukkig gezegevierd en zijn de tokkies veroordeeld die denken zo maar onnadenkend deze "vrouw van vlees en bloed" te kunnen bedreigen. Dat kan in Nederland dus niet.

De NOS meldt:

De maker van het 'Oh Sylvana'- filmpje heeft 80 uur werkstraf gekregen in de zaak-Sylvana Simons. In het filmpje was het gezicht van Simons geplakt op de lichamen van opgehangen zwarte Amerikanen. De rechter noemt de video weerzinwekkend en zegt dat die veel beroering heeft veroorzaakt in de Nederlandse samenleving. De straf komt overeen met de eis.

Drie andere verdachten kregen 60 uur werkstraf wegens opruiing, onder wie iemand die "Afschieten dat wijf" op Facebook plaatste. Daarmee zette hij volgens de rechtbank aan tot het plegen van moord of doodslag. Andere verdachten kregen geldboetes tot 450 euro.

Vooral die verdachte die serieus stelt dat hij geen racist is omdat hij van de zwarte Zwarte Piet houdt, hoort natuurlijk eigenlijk een enorme stoot voor zijn harsens te krijgen. Dergelijke grenzeloze domheid is misschien nog wel redelozer dan de sharia. Maar we houden het netjes. We snijden geen kelen door en doen het af met boete en taakstraf. Dat is onze cultuur en die koesteren wij.

Wel jammer dat dergelijke tokkies de rechtse politieke stroming in Nederland in discrediet brengen. 

Reacties