Roderick Veelo is dapper: Grote mediabedrijven verspreiden bewust FAKE NEWS

RTLZ Columnist klapt uit de school en breekt mediakartel tegen Trump

door Redactie 4.662 keer gelezen 0

Het is vandaag een heugelijke dag. Waar Pauwnieuws al maanden lang schrijft dat MSM als New York Times en CNN Fake News maken, publiceert Roderick Veelo een van de meest gerenomeerde columnisten van RTLZ een column waarin hij uiteen zet dat deze partijen Fake News maken.

De headline van zijn column is: Het gelijk van Trump: pers fabriceert nepnieuws


Hij begint zijn column met de onderstaande alinea

De speurtocht naar de waarheid over de Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen is in volle gang. Vorige week verscheen de ontslagen FBI-baas James Comey voor de Senaatscommissie; deze week was het de beurt aan minister Jeff Sessions van Justitie.

Hij vervolgt....

Waar journalisten ernstig de mist in gaan zijn de vele verhalen over samenwerking tussen de Russen en het team van Trump tijdens de verkiezingen. Nog altijd ontbreekt ieder bewijs en ook Comey bracht het niet mee.  

Hij gaat verder........

De verhalen werden geschreven op basis van anonieme bronnen, die het 'bewijs' lekte naar vooral de New York Times en de Washington Post. Van die verhalen liet Comey vorige week donderdag niets heel.

Het wordt erger.......

Comey verklaarde dat dit verhaal van a tot z verzonnen is. En hij vervolgde: "Wij bellen de journalisten niet om te zeggen dat ze het verkeerd hebben. We moeten het erbij laten." Begrijpelijk, het is geen taak van de FBI om verhalen in de pers voortdurend te corrigeren. De journo's doen het ook niet en zo blijft het nepnieuws maandenlang van grote betekenis voor pers en publiek.  

Hij gaat verder.....

Comey zei verder verbijsterd te zijn over wat de pers op basis van geheime informatie durft te publiceren. Met name de verhalen over een vermeende samenzwering tussen Trump en de Russen zijn Comey een doorn in het oog. Hij las ze en oordeelde iedere keer weer dat het journaille er volledig naast zat. In zijn eigen woorden: "They were dead wrong."

CNN gaat aantoonbaar de fout in en moet zelfs rectificeren. Je hoort er niemand over. Alleen Roderick Veelo komt nu naar buiten. De vraag is wanneer andere Nederlandse media het gaan oppakken.

Toen de gewezen FBI-baas de lezing van Trump helemaal niet bleek tegen te spreken maar juist bevestigde, moest CNN zijn berichtgeving rectificeren.  

Roderick Veelo zegt nog meer in zijn column op RTLZ. Deze man heeft gelijk in wat hij schrijft. Het zal Pauwnieuws niets verbazen als andere grote media bedrijven hem nu weg gaan zetten als complotdenker of slechte columnist. Het is daarom des te meer te prijzen dat journalisten als hij nu naar buiten komen. Het vakgebied is in gevaar. 

Deel dit artikel met zoveel mogelijk mensen zodat alle journalisten in Nederland het zien. Dan kunnen ze nog wat leren van Roderick Veelo.

LEES ZIJN GEHELE COLUMN VIA DEZE LINK

Reacties