Ach het is maar een deal over volledig einde atoomwapens Koreaans schiereiland

WTF! Media niet geïnteresseerd in grote doorbraak vrede Noord-Korea

door Redactie Den Haag 4.046 keer gelezen 0

Tuurlijk is het geen nieuws om te melden dat Donald Trump weer een verkiezingsbelofte heeft ingelost. Hij heeft altijd gesteld dat Amerika diplomatieke druk op China moet uitoefenen om Noord-Korea te bewegen een normaal vreedzaam land te worden. En nu is er al een akkoord met Beijing!

Even terug naar de campagnetijd:

Goed en nu dus - zo meldt zerohedge - is er een deal. Trump heeft China zo ver gekregen een akkoord te sluiten dat voorziet in het verwijderen van alle atoomwapens van het Koreaanse schiereiland. Trump bouwt zijn onderhandelingspositie altijd geleidelijk op... met bijvoorbeeld als opening....

Zo van: leuk geprobeerd maar dit schiet nog niet echt op. Ook Noord-Korea zelf kreeg trouwens alvast een voorproef... onlangs werd een Amerikaanse gevangene vrijgelaten maar die overleed direct na aankomst in de VS. Vermoedelijk dankzij een bepaalde Noord-Koreaanse behandeling... nou dan krijg je dus:

Goed Trump heeft zijn tanden laten zien en kan nu gaan onderhandelen. Dat kan hij als de beste. En daar is nu dus al een prachtig akkoord uit gerold. Een VREDESAKKOORD. Je zou denken. Voorpaginanieuws. Wat dacht je als Obama dit gefixed had? Nobelprijs. Minstens!

Wat is er bepaald:

China en de VS zijn overeen gekomen dat de inspanningen om het Koreaanse schiereiland te ontwapenen “compleet, verifieerbaar en onomkeerbaar” moeten zijn. Het streven is naar een complete verwijdering van alle nucleaire wapens. VN resoluties moeten worden nageleefd, dialoog en onderhandeling moeten voorop staan. Uitwisseling tussen het Amerikaanse en Chinese leger moeten worden opgevoerd en notificatiemechanismen moeten worden afgestemd om het risico van “miscommunicatie” tussen de Chinese en Amerikaanse legers te verkleinen.

Verenoflood.nu stelt vast dat de vaderlandse media dit toch wel bijzondere nieuws compleet negeren. Zo hebben we dus "fake news" en erger nog "hidden real news". Wat een wereld!

Reacties