5 aandachtspunten bij een stelling kopen

0
1320

Stellingen zijn bijzonder handig om artikelen in op te slaan. Als je een stelling in jouw magazijn plaatst, kun je namelijk de hoogte in. Hierdoor neemt jouw opslagruimte ineens aanzienlijk toe. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf mogelijk wel een stelling kopen. Doordat er allerlei verschillende soorten stellingen zijn, is dit geen gemakkelijke opgave. Om het jou wat makkelijker te maken, zetten we hier 5 aandachtspunten op een rijtje die van pas komen bij een stelling kopen.

1. Gebruiksdoel
Voordat je een stelling koopt, raden wij je aan naar het gebruiksdoel te kijken. Voor de opslag van pallets gebruik je bijvoorbeeld een palletstelling. Zo’n stelling is ideaal voor pallets, maar minder handig als je lange artikelen op wilt slaan. In dat geval heeft een zwenk- of draagarmstelling de voorkeur. Voor de opslag van kleine artikelen kun je het beste een legbordstelling gebruiken. Zoals je ziet heeft iedere stelling een ander gebruiksdoel. Bepaal daarom eerst waar je de stelling voor wilt gebruiken voordat je aan jouw zoektocht begint.

2. Draagvermogen
Een veelgemaakte fout is dat er bij het uitzoeken van een stelling enkel naar het gebruiksdoel wordt gekeken. Dit is inderdaad van belang, maar het draagvermogen is misschien nog wel belangrijker. Je wilt immers niet dat jouw stelling bezwijkt wanneer je deze volpakt met artikelen. Kijk daarom goed hoeveel gewicht een stelling kan dragen. De ene palletstelling kan namelijk meer gewicht dragen dan de andere. Ga daarom nooit over één nacht ijs bij het kopen van een stelling.

3. Montage
Het opzetten van een stelling voor in een magazijn is niet iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Bovendien gaat het monteren anders in zijn werk dan bij stellingen voor thuisgebruik. Dit komt vooral doordat een stelling voor zakelijk gebruik aan verschillende kwaliteits- en veiligheidseisen moet voldoen. Daarom moet zo’n stelling vaak door een gespecialiseerd bedrijf in elkaar worden gezet. Kijk daarom goed of montage bij de prijs is inbegrepen.

4. Flexibiliteit
Tijdens de zoektocht naar een stelling wordt er niet vaak gekeken naar de flexibiliteit. Toch is dit een belangrijk aandachtspunt. Als een stelling flexibel te gebruiken is, heb je er namelijk langer plezier van. Zo kun je de afmetingen van een flexibele stelling bijvoorbeeld aanpassen. Hierdoor kun je hem voor verschillende doeleinden gebruiken. Daarbij komt dat sommige stellingen voorzien zijn van wieltjes. Dit is helemaal handig, want hierdoor ben je niet gebonden aan een vaste plek.

5. Prijs
Ondanks dat we de prijs hier als laatste behandelen, wordt hier vaak als eerst naar gekeken. Niet gek, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een stelling. Vind je de prijs wat te gortig? Ga dan op zoek naar tweedehands stellingen. Deze stellingen zijn weliswaar al eerder gebruikt, maar dit betekent niet dat ze van mindere kwaliteit zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here