Welke corona-maatregelen verwachten we in 2021?

0
2570

Het coronavirus heeft Nederland en de rest van de wereld al een tijd in zijn greep. Dat is voor niemand leuk. Iedereen heeft op zijn eigen manier last van het coronavirus. Het kabinet is hard bezig met oplossingen, denk bijvoorbeeld aan de vaccinaties en de lockdowns.

Maatregelen

De mensen die beslissingen maken over de maatregelen die er op dit moment zijn, vinden het hoogstwaarschijnlijk net zo vervelend als de meeste mensen. Zij hebben alleen niet echt een andere optie. Je moet er namelijk wel voor zorgen dat de verspreiding zo min mogelijk is. Het is ook belangrijk dat de druk op de zorg zo laag mogelijk is. Op dit moment is de druk op de zorg namelijk nog erg groot. Wanneer de druk op de zorg te hoog wordt, kunnen bepaalde operaties en behandelingen niet meer worden uitgevoerd. Dat komt doordat er dan te veel personeel nodig is om de mensen die op de intensive care liggen te helpen. Daarom is het erg belangrijk dat het aantal nieuwe besmettingen snel gaat dalen. Het is op dit moment alleen erg lastig om er voor te zorgen dat dit gebeurt en het kabinet doet erg zijn best om alles weer terug te brengen naar het ‘oude normaal’.

Mondkapjes

In het begin van de corona crisis was het RIVM er op tegen om een mondkapjesplicht in te voeren. Dat vonden zij geen goed idee omdat ze bang waren dat dit een soort schijnveiligheid zou creëren. Dit betekent dat mensen zich door het veilige gevoel wat ze van mondkapjes krijgen minder goed aan de regels zouden houden. Bijvoorbeeld de anderhalve meter regel. Vooral het houden van afstand is erg belangrijk en het RIVM was juist bang dat die regel minder goed nageleefd zou worden als mondkapjes verplicht werden gesteld. Op dit moment is het RIVM overtuigd van het nut van mondkapjes in het dagelijks leven. Dit verminderd de kans op besmetting namelijk enorm. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden op het nieuwe jaar. Je kunt dus best alvast mondkapjes bestellen want het lijkt er niet op dat de mondkapjesplicht binnenkort voorbij is. Er zijn verschillende sites waar je mondkapjes kunt kopen, hulpmiddelenwereld is vooral een aanrader.

Lockdown

Een lockdown instellen was volgens het kabinet onvermeidelijk. Net zoals in maart 2020, moet Nederland in lockdown. De lockdown die er nu is, is strenger. Zo mogen alleen de belangrijkste winkels open blijven zoals, supermarkten, drogisterijen en dierenspeciaalzaken. Kledingwinkels en de Action moesten hun deuren sluiten.

Avondklok

De afgelopen tijd gaat het ook steeds vaker over het invoeren van een avondklok. Dit is natuurlijk een hele heftige maatregel, maar veel mensen zijn van mening dat het nodig is. Dat komt doordat zij bang zijn dat er veel mensen besmet raken op illegale feesten. Er worden namelijk nog steeds illegale feesten georganiseerd. Deze feesten vinden natuurlijk nagenoeg altijd in de avond of in de nacht plaats. Daarom zou een avondklok er voor zorgen dat het veel moeilijker is om dit soort feesten te organiseren. Toch is er ook veel weerstand tegen deze maatregel, veel mensen vinden dat een avondklok veel te ver gaat.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here